Folkcafé Hoorn

Folkcafé Hoorn – NIEUWSBERICHT 2 – 22-9-2002

SEIZOEN 2002/2003

De eerste avond van het FOLK- CAFÉ-HOORN is alweer voorbij. De avond werd redelijk goed bezocht. Op zeker moment was er dik 40 “man” aanwezig. Mede daardoor was het een sfeervolle avond, want het spreekwoord “hoe meer zielen, hoe meer vreugde” is nog steeds een waarheid als een koe.

Maar de avond is natuurlijk echt sfeervol geworden door het optreden van WINDVLAAG, dat de aanwezigen muzikaal gezien een heerlijk gevarieerde avond heeft bezorgd. De groep heeft ruim 20 nummers gespeeld. En zoals in het vorige nieuwsbericht al gesteld werd: het is werkelijk muziek uit alle windstreken.

Voor de pauze speelden en zongen ze met hun drieën, waarbij Sadhu (Bolland) veel zang en het accordeonspel voor haar rekening nam. Sadhu heeft een aparte stem die vooral mooi uitkwam in de tweede stem die ze bij bepaalde nummers zong, en speciaal bij het Griekse lied over de vrouw, die aan de zon en de maan had gevraagd om te kijken hoe het haar man op zee verging. Hans (van Deelen) speelt op gitaar, basgitaar en mandoline. Hij brengt de nummers met veel verve; swingend bij het instrumentale werk en expressief bij het zingen. Eric zingt ook verdienstelijk, maar is vooral nadrukkelijk aanwezig als snarenman. Hij kan goed uit de voeten op bouzouki en basgitaar, maar echt indruk maakt hij als solo- en slaggitarist. De loopjes en akkoordjes als verfraaiing bij de diverse nummers zijn prachtig om te horen. Na de pauze deed Dick (Niekus) met hen mee. Ondanks het feit dat ze nog maar drie keer samen hebben geoefend, paste zijn vioolspel er als vanzelf bij. Ook deed Dick samen met WINDVLAAG een paar nummers met de concertina.

Tot slot is er tot na twaalven gezellig samengespeeld met andere aanwezige muzikanten. Het waren vooral Eric en Hans die het initiatief namen, maar ook was er het grootste deel van volksmuziekgroep ALTEMET, wat weer zorgde voor de nodige wisselwerking.

Scroll to Top